Het cursusboek gaat over afvallen en hoe je dat kunt bereiken, zelfstandig of met hulp van een gewichtsconsulent.

De methode heet ‘Gewoon doen’!  De nadruk ligt op ‘gewoon’  maar vooral ook op ‘doen’.  De naam zegt het al, geen moeilijke diëten of dieetpreparaten die in de handel zijn. Het is een cursus die gebaseerd is op normaal eten, drinken en voldoende bewegen. Het klinkt heel simpel maar in de praktijk blijkt het toch lastig te zijn om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Terug naar de basis

In de methode ‘Gewoon doen!’ leren cursisten over koolhydraten, eiwitten, vetten ,vitamines en mineralen, maar er staat ook in hoe je een wandelprogramma kunt opbouwen. Daarnaast handige tips over boodschappen doen, uit eten gaan, vakantieperiodes, verantwoord barbecueën, ect. Ook recepten zoals voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, lekkere taarten en  hapjes ontbreken natuurlijk niet. In vele afslankboeken worden dagmenu’s voorgeschreven. In de Care for Weight-methode leren ze hoe ze zelf een verantwoord dagmenu kunnen samenstellen zodat ze gewoon mee kunnen blijven eten met het gezin.

 

“Ik weet dat het vasthouden van de juiste motivatie belangrijk is.  Dat lukt vaak niet met moeilijke diëten maar wel met tips en adviezen die zo dicht mogelijk bij een normaal eetpatroon liggen.  Dat is de basis van het Care for Weight succes en dat wil ik graag met iedereen delen, daarom is deze cursus geschreven. We moeten weer terug naar de basis, dat is mijn boodschap”.

 

Alle adviezen zijn in de praktijk getoetst en zijn afkomstig van gewichtsconsulenten, diëtisten, beweegwetenschappers, natuurgeneeskundigen, gedragspsychologen  en andere deskundigen die veel met overgewicht te maken hebben.

Het boek is uitermate geschikt als lesmateriaal voor gewichtsconsulenten en andere coaches.

 

info: Marja Oostenbrink

info@careforweight.nl

06-53479711