Natasja de WWie is Care for Weight?

Care for Weight, dat ben ik en mijn naam is Natasja de Weerd. Sinds 2012 ben ik als zelfstandig Gewichtsconsulent werkzaam.

Ik ben opgegroeid in Hoogeveen waar ik het VWO heb gevolgd, daarna ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Rijks Universiteit in Groningen. In 1994 ben ik afgestudeerd en mag daarom Drs. voor mijn naam zetten. Tijdens en na mijn studie heb ik tot 2001 op het hoogste niveau gevolleybald. Ik heb meerdere Europacup-wedstrijden gespeeld en heb in de Maaspoort in Den Bosch de Nationale beker als aanvoerder van Volco Ommen in ontvangst mogen nemen.

Ik heb naast mijn volleybalcarrière 10 jaar gewerkt als intercedent bij een uitzendbureau.
Daar lag mijn passie niet en daarom ben ik de opleiding tot Gewichtsconsulent gaan volgen. Dat sloot beter aan bij mijn studie Bewegingswetenschappen. Ik ben een eigen praktijk gestart in 2012 en in de jaren erna ben ik me steeds verder gaan verdieping in voeding: voeding voor kinderen, ouderen, sporters.

Voor de Gemeente Hoogeveen verzorg ik het mooie traject Bewegen & Leefstijl.

In 2019 heb ik het vitaliteitsprogramma EET je FITaal! voor SWO de Wolden Hoogeveen verzorgd

Ik heb praktijk aan huis in Zuidwolde, Meppelerweg 4. Dus als je begeleid wilt worden om gezonder te gaan eten en/of af te vallen dan weet je me te vinden.

 

 

Als gekwalificeerd Gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit betekent voor jou dat je zeker weet dat je bij een erkend opgeleide gewichtsconsulent een traject volgt en dat je ziektekostenverzekeraar je traject (gedeeltelijk) vergoedt indien je hiervoor verzekerd bent. Voor mij betekent het dat ik verplicht ben om regelmatig bijscholing te volgen en geen poedertjes en shakes mag verkopen. En dat zouden we natuurlijk ook helemaal niet willen, want ik geloof dat diëten niet werkt, en maaltijdvervangers al helemaal niet. Wat wel werkt? Het aanleren van een gezonde leefstijl op basis van gezonde, pure voeding, bewustzijn en lekker bewegen.

Wil je meer weten over de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland? Kijk dan op

BGN

In mijn praktijk werk ik  met het cursusboek ‘Gewoon Doen!’ Het boek gaat over afvallen en hoe je dat gaat bereiken. Zelfstandig of met hulp van een gewichtsconsulent ga je stap voor stap naar een gezond gewicht.

Gewoon doen! De nadruk ligt op ‘gewoon’  maar vooral ook op ‘doen’. De naam zegt het al, geen moeilijke diëten of dieetpreparaten die in de handel  zijn. Het is een cursus die gebaseerd is op normaal eten, drinken en voldoende bewegen. Het klinkt heel simpel maar in de praktijk blijkt het toch lastig te zijn om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Ik weet dat het vasthouden van de juiste motivatie belangrijk is.  Dat lukt vaak niet met moeilijke diëten maar wel met tips en adviezen die zo dicht mogelijk bij een normaal eetpatroon liggen.  Dat is de basis van mijn succes en dat wil ik graag met jou delen, daarom heb ik deze cursus geschreven.

Wanneer je de  komende maanden probeert om de tips en adviezen stap voor stap toe te passen dan zal je merken dat het helpt. Alle adviezen zijn in de praktijk getoetst en zijn afkomstig van gewichtsconsulenten, diëtisten, een bewegingswetenschapper, natuurgeneeskundigen en andere deskundigen die veel met overgewicht te maken hebben.

Nog een laatste opmerking,  probeer soepel om te gaan met alle adviezen.  Wanneer het een keertje niet lukt, raak dan niet in paniek. Je mag best een keertje zondigen, probeer daarna  gewoon de draad weer op te pakken.  Doe gewoon, dat is het leuke van deze cursus, pas het toe binnen je leefsituatie, binnen je gezin, dus gewoon in je dagelijkse leven.  En als iemand je over een poosje bewonderend aankijkt en vraagt hoe je dat gedaan hebt, dan zeg je: “tja, kwestie van gewoon doen!”

Succes!

Drs. Natasja de Weerd

Gewichtsconsulent, Bewegingswetenschapper