Wie is Care for Weight?

Bij Care for Weight werken we met een team van consulenten verspreid over het hele land. We werken allemaal zelfstandig in ons eigen bedrijf met onze eigen producten, maar we hebben allemaal een passie voor het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl of gewicht met behulp van de ‘Gewoon doen!’ methodiek.

Onze beroepsvereniging

Ik ben een gekwalificeerd Gewichtsconsulent en aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit betekent voor u dat u zeker weet dat u bij een erkend opgeleide gewichtsconsulent een traject volgt en dat uw ziektekostenverzekeraar uw traject (gedeeltelijk) vergoedt indien u hiervoor verzekert bent.

Voor mij betekent het dat ik verplicht ben om regelmatig bijscholing te volgen en geen poedertjes en shakes mag verkopen. En dat zouden we natuurlijk ook helemaal niet willen, want ik geloof dat diëten niet werkt, en maaltijdvervangers al helemaal niet. Wat wel werkt? Het aanleren van een gezonde leefstijl op basis van gezonde, pure voeding, bewustzijn en lekker bewegen.

 

Wilt u meer weten over de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland? Kijk dan op

BGN

In mijn praktijk werk ik  met het cursusboek ‘Gewoon Doen!’

Cursusboek ‘Gewoon Doen!’

Het boek gaat over afvallen en hoe je dat gaat bereiken. Zelfstandig of met hulp van een gewichtsconsulent ga je stap voor stap naar een gezond gewicht.

‘Gewoon Doen!’

Gewoon doen! De nadruk ligt op ‘gewoon’  maar vooral ook op ‘doen’. De naam zegt het al, geen moeilijke diëten of dieetpreparaten die in de handel  zijn. Het is een cursus die gebaseerd is op normaal eten, drinken en voldoende bewegen. Het klinkt heel simpel maar in de praktijk blijkt het toch lastig te zijn om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Ik weet dat het vasthouden van de juiste motivatie belangrijk is.  Dat lukt vaak niet met moeilijke diëten maar wel met tips en adviezen die zo dicht mogelijk bij een normaal eetpatroon liggen.  Dat is de basis van mijn succes en dat wil ik graag met jullie delen, daarom heb ik deze cursus geschreven.

Praktische tips en adviezen op basis van wat bewezen is dat werkt

Wanneer je de  komende maanden probeert om de tips en adviezen stap voor stap toe te passen dan zal je merken dat het helpt. Alle adviezen zijn in de praktijk getoetst en zijn afkomstig van gewichtsconsulenten, diëtisten, een bewegingswetenschapper, natuurgeneeskundigen en andere deskundigen die veel met overgewicht te maken hebben.

Perfectie is de vijand van iets goed doen

Nog een laatste opmerking,  probeer soepel om te gaan met alle adviezen.  Wanneer het een keertje niet lukt, raak dan niet in paniek. Je mag best een keertje zondigen, probeer daarna  gewoon de draad weer op te pakken.  Doe gewoon, dat is het leuke van deze cursus, pas het toe binnen je leefsituatie, binnen je gezin, dus gewoon in je dagelijkse leven.  En als iemand je over een poosje bewonderend aankijkt en vraagt hoe je dat gedaan hebt, dan zeg je: “tja, kwestie van gewoon doen!”

Succes!

Drs. Natasja de Weerd

Gewichtsconsulent, Bewegingswetenschapper

cursusboek 'Gewoon doen!'

cursusboek ‘Gewoon doen!’