Bewegen & Leefstijl

Voor de Gemeente Hoogeveen verzorg ik sinds 2013 het traject Bewegen en Leefstijl. Kandidaten met een bijstandsuitkering kunnen deelnemen aan dit traject.

Gewoon doen! Gezond leven, gezond eten, gezond bewegen, kortom: een gezonde leefstijl. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar het is niet altijd gemakkelijk om dit ook zelf voor elkaar te krijgen. Met een beperkt budget is het helemaal vaak lastig om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.  Ik help de deelnemer met dit traject om op een plezierige manier aan de conditie te werken en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. 

Om alle deelnemers goed te leren kennen wordt met elke kandidaat een individuele intake gehouden. Er wordt een groep samengesteld van 5 deelnemers. Dat groepje gaat wekelijks 1 uur wandelen. Tijdens het wandelen spreek ik met iedere deelnemer apart over hoe de afgelopen week is verlopen en tegen welke knelpunten hij of zij aanloopt.

De basisprincipes van een gezonde levensstijl worden benadrukt door middel van workshops. De workshop Gezonde Voeding en de Supermarktworkshop.

 

Gemeente Hoogeveen over het traject Bewegen en Leefstjl:

“Dit programma levert heel veel op, zo is onze ervaring. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat het bereikte resultaat vastgehouden wordt. Dus eigenlijk: dat de levensstijl echt verandert.

Met het programma wordt de stap gezet naar een gezonde en plezierige levensstijl die goed vol te houden is en waar men zich gegarandeerd prettiger bij voelt en vervolgstappen kan maken richting (betaald) werk”.